Student Cup

Přátelsky soutěživá atmosféra provázela 5. ročník Student Cupu SŽDC, který se uskutečnil již tradičně s podporou Prahy 3 na hřišti sportovního areálu Pražačka.

V zábavných disciplínách a vědomostních kvízech se utkaly tři stovky žáků 7. a 8. tříd ze šesti základních škol. Hravou formou se seznámili s technickými profesemi, ale i možnostmi dalšího studia na pražských středních odborných školách. „Akce má velkou popularitu nejen mezi žáky, ale i mezi středními školami, protože zde mají možnost prezentovat se svým případným budoucím studentům, kteří se teprve rozhodují, kam po základní škole směřovat,“ uvedla radní pro školství Jaroslava Suková.

Student cup pořádá státní organizace Správy železniční dopravní cesty, proto také většina testů i dovednostních soutěží byla zaměřena na témata spojená s železnicí a dopravou a měla zajímavým způsobem předvést technické profese v tomto oboru.

Většinu cen v soutěžích posbírali žáci ZŠ Jeseniova z Prahy 3. Absolutním vítězem soutěžního poháru se stal Alexandr Polanský. Samuel Lacman z téže školy ovládl všechny čtyři vědomostní testy, za které si odnesl nejvíce bodů. ZŠ Jeseniova bodovala i v soutěži siláků, kde zvítězil Jan Balcar. V dalších disciplínách zvítězili Andrij Gryn, Kryštof Pečenka a Jan Svítek ze ZŠ Kořenovského v Praze 5. Pořadatel soutěžící odměnil hodnotnými cenami, jako jsou hudební přehrávače, čtečka nebo přenosné reproduktory, hlavní cenou pro vítěze byl iPAd. Radní Jaroslava Suková předala cenu Pavlu Tichému ze ZŠ Kořenského za vítězství ve vědomostním kvízu, nad kterým má Praha 3 patronát.

  

Více fotografií zde

Zdroj: RN, Katka Maršálová